MEP maatschappelijk
groepsfotoD1metbegeleiding_small.jpg groepsfotoH1metbegeleiding_small.jpg Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG
 

MEP maatschappelijk

Niemand buitenspel   


MHC MEP streeft naar een toekomst waar ze voor alle maatschappelijke groepen van betekenis is. Daarbij is het van essentieel belang om niet alleen betrokken te zijn bij de leden, maar ook bij overige bewoners in en rondom Boxtel. Hierbij spelen sociale activiteiten in samenwerking van leden met lokale partijen een belangrijke rol.  
 
Het ontstaan van MEP maatschappelijk 

 In 2018 kwamen de eerste activiteiten van de grond. Meerdere jeugdteams deden een maatschappelijke activiteit, bijvoorbeeld door taarten te bakken voor ouderen of hen kaartjes op te sturen. Toen vanuit allerlei kanten werd opgemerkt hoeveel effect een klein gebaar kan hebben op (kwetsbare groepen in) de maatschappij, wilde MEP dit initiatief verder uitbreiden. Maxime Kuiper (student aan Breda University of applied sciences) werd gevraagd om onderzoek te doen naar kansen om de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. Hieruit kwam de intrinsieke motivatie van leden als belangrijkste punt naar voren. Na het opleveren van het rapport met een aantal actiepunten heeft MEP een nieuwe commissie opgericht. Deze wordt gevormd door Ivy van Geel, Patricia Kuiper en Maxime Kuiper. Zij activeren en begeleiden leden en teams waar nodig om de maatschappelijke activiteiten succesvol van de grond te krijgen.  

Een kleine gebaar voor jou, met een groot effect op je omgeving 

MEP maatschappelijk hoopt dat steeds meer leden het initiatief nemen om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Want een klein gebaar voor jou kan veel effect hebben op het geluk van een ander. Met jouw mooie gebaar tover je een lach op het gezicht van een opa of oma, laat je kwetsbare kinderen genieten van een sportieve dag of geef je de dieren in het park een schone en veilige leefomgeving. Om deze reden willen wij iedereen oproepen om stil te staan bij jouw mogelijkheden om de maatschappij een stukje mooier te maken.  Alle ideeën van leden zijn welkom. Of het nu gaat om het schoonprikken van de omgeving, wandelen met of koken voor ouderen, hockeyen met  het PandaTeam, helpen bij het G-hockey óf het opzetten van een maatschappelijke activiteit met een nieuwe partner; alles is mogelijk!  

De bestuurderstrofee 

Dankzij de mooie bijdragen van al deze leden in de afgelopen jaren heeft MEP in 2023 de bestuurderstrofee van de KNHB in handen mogen nemen. Een mooie erkenning voor de betrokkenheid en acties van leden van MHC MEP. Deze trofee is namelijk uitgereikt aan de club die het meest actief is op maatschappelijk vlak en daarbij dus een groot compliment voor alle betrokken leden van onze club! 

De toekomst van MEP maatschappelijk 

Voor de komende jaren is het streven om zoveel mogelijk leden van MEP te inspireren om op hun eigen manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij, zowel direct als indirect. Om deze reden heeft de maatschappelijke commissie zich als doel gesteld om de drempel voor leden te verlagen en een concreet aanspreekpunt binnen de club te bieden. Daarnaast is het de bedoeling om in de toekomst een buddy-systeem te introduceren, waardoor junioren- en seniorenteams nog gemakkelijker maatschappelijke activiteiten kunnen organiseren. Indien teams gezamenlijk een activiteit willen opzetten, zijn er uiteraard altijd mogelijkheden beschikbaar. Op deze manier kunnen seniorenteams het vervoer en de organisatie op zich nemen, terwijl een juniorenteam zich concentreert op de dag van de activiteit zelf. Zo kunnen we met onze Boxtelse hockeyclub MHC MEP de wereld een stukje mooier maken. Dat is niet alleen leerzaam maar vooral erg leuk om samen te doen! 

 Om contact op te nemen met MEP maatschappelijk kan je mailen naar: [email protected]